Κουκλιούς | Ιωαννίνων
Ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο δώρο απέκτησαν στις 21 Δεκεμβρίου 2014 περίπου 200 παιδιά από τους Κουκλιούς Ιωαννίνων και τις γύρω περιοχές. Πρόκειται για  έναν όμορφο και λειτουργικό χώρο εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας, με πάνω από 1000 βιβλία, εγκυκλοπαίδειες και ψηφιακό υλικό.
Είναι η τρίτη βιβλιοθήκη που στήσαμε ως Δίκτυο στο γραφικό χωριό της παραμεθορίου, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Στους Κουκλιούς κατοικούν μόνιμα 30 παιδιά, αλλά, πρόσβαση στη βιβλιοθήκη θα έχουν άλλα περίπου 180 παιδιά από τους δεκαπέντε οικισμούς που βρίσκονται γύρω από το συγκεκριμένο χωριό.
Τα εγκαίνια της τρίτης βιβλιοθήκης, που αναπτύσσεται σε δύο αίθουσες συνολικού εμβαδού 90 τ.μ και περιλαμβάνει τμήμα προσχολικής ηλικίας και παιδιών/νέων σχολικής ηλικίας μέχρι 18 ετών, θα πραγματοποιήθηκαν στις 21/12/2014.
Η τρίτη βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε όπως και οι άλλες δύο (της Κρανιάς Γρεβενών και του Λιβαδίου Ελασσόνας), με την αμέριστη στήριξη εταιρειών και φορέων χορηγών, όπως και ιδιωτών, ενώ αγκαλιάστηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουκλιών, τους κατοίκους και τον Δήμο Πωγωνίου.
Οι Κουκλιοί, χτισμένοι σε υψόμετρο 440 μ, είναι ένα χωριό που ακόμα παραμένει – και αισιοδοξεί να γίνει ακόμα περισσότερο – ζωντανό. Έχει 350 περίπου μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία και τη γεωργία και απέχει 50 χλμ. από τα Ιωάννινα. Είναι ένα χωριό, που οι κάτοικοί κάτω των 50 ετών είναι ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού και έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν νέες επιχειρήσεις και φυσικά να αναπτύξουν τις αγροτοκτηνοτροφικές μονάδες των γονιών τους.